kalkmalingen.dk

Din guide til kalkmaling - Oversigt over priser og farver

At male møbler med kalkmaling

At male møbler med kalkmaling

IMG_0746
IMG_0250
IMG_0726

Vintage Paint fra Jeanne d’Arc Living er sponsoreret af silleogsylvester.dk

  I et samarbejde med silleogsylvester.dk har jeg fået tilsendt nogle forskellige bøtter Vintage Point samt en Ultra Matt Lak fra Jeanne d’Arc Living for at vise jer, hvordan man kan vælge at male sine møbler med kalkmaling. Jeg endte med at vælge farverne ‘Moss Green’, ‘Light Petrol’ og ‘Delightful Plum’. I forbindelse med at jeg netop er flyttet i lejlighed, var dette en god mulighed for at give indretningen nogle friske farver. Så jeg fandt tre små møbler jeg ville kaste mig over (en knagerække, en kommode og et natbord), og se med her, hvordan resultaterne blev til. 

 

Forberedelse før man maler

Det fede ved kalkmaling er, at det ikke behøver den helt store forbederelse, før man maler. Kalkmaling binder nemlig på stort set alle overflader. Det er der dog vigtigt, at hvis møblet er malet i forvejen, at man lige sliber det med noget sandpapier (omkring korn 120) og lige tørrer af med en hårdt opvredet klud. Grunden til dette er at sikre sig, at malingen ikke er ved at krakelere, og dermed forbliver kalkmalingen fast. Ellers er det simpelthen bare at gå igang.

 

 

At male har aldrig været nemmere

Det var simpelthen bare at få sat malertape op, fundet en pensel frem, og så begynde at male. Det kræver ingen stor malererfarring, da det går så let som en leg. Man vil hurtigt se, hvordan pensels streger afspejler sig i malingen. Derfor er man også helt med til at bestemme udtrykket i møblet. Jeg valgte dog ved alle mine møbler at male lange tynde streger for at give et mere roligt udtryk. Men man kan også sagtens male mere på kryds og tværs og få et mere vildt udtryk. Det er op en selv og fantasien. Man vil se, at malingen tørrer hurtigt, og kalken i malingen virkelig giver det her fede matte udtryk. Efter 4-5 timer er malingen allerede tør og klar til det andet lag. Her skal man være opmærksom på, at overfladen kræver en smule mere maling end ved første lag.

Derudover skal det også siges, at selvom jeg valgte at give mine møbler en farve, er det sagtens en mulighed at kombinerer flere farver i det samme møbel. Det er virkelig kun fantasien der sætter grænser.

Efterbehandling

Inden man er helt færdig og piller malertapen af, vil jeg klart anbefale at give møblet lak eller voks. Kalkmaling giver en tør og rug overflade som godt kan være lidt ubehagelig at røre ved. Så hvis man har brugt kalkmaling på en overflade som man kommer til at røre ved eller skal stille ting på, vil jeg helt klart anbefale at bruge voks eller lak. Selv brugte jeg denne Ultra Matt Lak, som netop gør overfladen glat, samtidig med at møblet beholder sit matte udtryk. Lakken er helt hvid, og mens man påfører den med en pensel, kan man godt undre sig over sig over, om den nu skulle blive gennemsigtig. Men efter et par timer er lakken allerede tør og helt gennemsigtig. Jeg vil helt klart anbefale at give 2 lag lak og også gerne 3 lag, hvis man har tiden til det. Når lakken er tør er det ellers bare at pille malertapen af og nyde sit nye og mega flotte møbel. 

Før- og efterbilleder