kalkmalingen.dk

Din guide til kalkmaling - Oversigt over priser og farver

LADY Minerals fra Jotun

LADY MINERALS - JOTUN


Jeg har fornyligt fået fingrene i en spand LADY Minerals fra Jotun for at teste produktet og give en ærlig anmeldelse af det. Vi har nemlig en fin stue, hvor en kalkmalet væg ville passe perfekt ind. Normalt bruges kalkmaling på en glat overflade, men i vores stue har vi hvide og vandskurede vægge. Så vi prøvede på de vandskurede vægge, hvilket skulle vise sig at være en succes. Vi ville have lidt grålige nuancer og endte derfor med farven ’Varmgrå’. Efter vi havde bestemt os, stod vi dagen efter med malingen i hånden, takket være Malgodt.dk’s gode service.

At arbejde med LADY Minerals

Det første man bemærker, når man åbner op for spanden, er den meget mørke farve. Farven er utrolig mørk, og det er lidt svært at forestille sig, at det bliver så lyst efter det har tørret. Når man lige er kommet sig over den mørke farve, bemærker den svage duft af kalk, som kommer fra spanden, imens man rører malingen med en pind. 

Selve arbejdet med kalkmalingen var super let og ligetil. Malingen var meget tyk, og det krævede derfor også mange strøg for at dække væggen. Jeg valgte også at lave korte strøg for at skabe et vildere udtryk. Og ellers var det bare at give den gas. Det gode ved LADY Minerals er nemlig, at det er mening at det skal males lidt ’sløset’, så det er rigtig nemt for alle at være med her. Jeg lavede strøgende med krydsbevægelser for at skabe det her rå og vildere udtryk.


Efter en times tid var væggen færdigmalet, og man kunne allerede se hvordan malingen var godt i gang med at tørre flere steder. På dette tidspunkt var vi mere eller mindre skeptiske, for om det på nogen måde skulle blive så lyst som på billedet. Men dagen efter var malingen nu tør, og vi stod op til den fedeste væg med utroligt cool look og den dejlige varme grå farve.

Vi valgte dog at give væggen et lag mere, da vi ikke var helt tilfredse med udtrykket, som var blevet lidt for ujævnt. På grund af at jeg malede på en vandskuret væg, havde malingen også små huller ind til den hvide grundmaling, hvilket vi også ville dække med et ekstra lag.

Det var tydeligt at mærke, at væggens overflade er mere sugende efter første lag. Derfor skulle jeg også bruge mere maling og flere strøg til andet lag. Derfor brugte jeg næsten også hele min 2,7 liters spand på denne væg, som er små 9 km2. Jeg har blot en slat tilbage (vil skyde på 200 ml), og ifølge Jotun bør spanden kunne dække cirka 14 km2, når man maler 2 lag. At jeg har brugt så meget kalkmaling skyldes naturligvis også, at jeg har malet på en vandskurret væg fremfor en helt glat væg, da der så er tale om et større overfladeareal.

 

Det færdige resultat

Meget spændte var vi, da vi stod op til en færdigmalet væg, begyndte pille tapen af og satte reol og pynt op. Vi var lidt skeptiske for om det var blevet for råt og vildt, men som vi fik sat pynt og møblerne op, passede udtrykket bare utrolig godt ind i vores stue. Se bare det færdige resultat her:

Det er super nemt at skabe et unikt udtryk, hvor man kan fornemme, hvordan der er blevet arbejdet med penslen. At man kan fornemme de bløde strøg gennem kalkmalingens matte udseende, gør bare at væggen bliver total fed at se på. Udseendet mener lidt om beton, men malingens dejlige matte farver gør væggen varm og rar at se på. Det fungerer rigtig godt at male ét af rummets hvide vægge med LADY Minerals. Væggen får en fed kontrast til de kedelige og ’kolde hvide vægge, og det vil ændre hele rummets udtryk.

Normalt anvendes LADY Minerals på en glat overflade, men det bør ikke holde dig fra at male på en vandskuret væg eller lignende. Det er klart, at hvis man anvender malingen på en glat overflade, vil væggen være mere ’betonagtig’ og vil give et rigtig råt og flot udtryk. Kalkmalingens effekt kommer nok bedst til udtryk på en glat overflade, men personligt synes jeg dog, at kalkmalingen har været en god kombination med vores vandskuret væg.

Alt i alt har oplevelsen med LADY Minerals været super positivt. Kalkmalingens effekt er bare rigtig fed, og det er legende let at give rummet et helt nyt og unikt udtryk. Det er svært at fornemme det rå og fede udtryk, som malingens matte farve giver, før man har oplevet produktet i virkeligheden. Én ting er dog sikkert; det er ikke sidste gang, vi arbejder med kalkmaling. Ja, den næste spand er faktisk på vej.

Du kan finde LADY Minerals lige her.

– LADY Minerals er sponsoreret af Malgodt.dk